Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Officiellt: Días till Manchester City - Otamendi till Benfica

Publicerad: 2020-09-29 22:19 England

Den portugisiske landslagsbacken Ruben Días, 23, har skrivit på för Manchester City. Nicolás Otamendi, 32, flyttar till Benfica.

Benfica har tidigare bekräftat att man är överens med Manchester City om Ruben Días och Nicolás Otamendi.

Nu är båda övergångarna helt klara. Det bekräftar Manchester City på sin officiella hemsida.

Den portugisiske landslagsbacken har signerat ett kontrakt med City som sträcker sig till sommaren 2026.

– Att få möjlighet att gå till en klubb som Manchester City är en fantastisk möjlighet för mig och en som jag inte kunde tacka nej till. Deras framgång talar för sig själv. De har varit det dominerande laget i England de senaste åren och spelat en offensiv fotboll som jag tycker passar mitt eget spel, säger Dias till hemsidan och fortsätter:

– Det är väldigt spännande att vara en del av en så talangfull trupp och att spela för en världsklasstränare som Pep Guardiola, som har en beprövad historia av att utveckla unga spelare som jag. Jag tror att jag kan utvecklas här, i en klubb vars ambitioner matchar mina egna och jag kommer att ge allt för att bli framgångsrik och vinna titlar.

City betalar 68 miljoner euro plus 3,6 miljoner euro för Dias. Benfica i sin tur betalar 15 miljoner euro för Otamendi.

– De var fem underbara år. Inte bara i sportslig mening utan också i en klubb där de behandlar dig på bästa möjliga sätt, från kockarna till materialaren, till tränarstaben. Jag har arbetat under två olika uppsättningar staber och jag måste tacka dem alla, för du lär dig så mycket av var och en av dem, säger Otamendi till Citys hemsida och fortsätter:

– Idag är jag så tacksam för att ha varit en del av den här femstjärniga klubben. Vi har gått igenom olika faser, men allt har varit positivt. Jag har haft möjlighet att vinna  Premier League två gånger, att vinna Carabao Cup, FA-cupen och Community Shield. Om du vinner titlar beror det på att du gör saker bra. Jag är glad att ha haft de här stunderna och jag är mer än tacksam.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com