Foto: Neil Hall/Bildbyrån

Thiago Silva: "Det gör mig förbannad"

Publicerad: 2020-09-29 12:15 England


Chelseas nyförvärv Thiago Silva är inte alls nöjd med Paris Saint-Germains sportchef Leonardo.

Thiago Silva, 36, var länge tydlig med att han ville stanna i Paris Saint-Germain.

Men den brasilianske mittbacken blev inte erbjuden en förlänging förrän han var överens med Chelsea.

Thiago Silva skickar nu en känga till Paris sportchef Leonardo för hur han hanterade situationen.

– Det är en situation som gör mig förbannad. Jag gillade verkligen inte hur allt sköttes. Även om det fanns en lockdown borde saker ha gjorts annorlunda. Jag var i Brasilien, i karantän, när Leonardo ringde mig för att berätta att på grund av pandemin och svårigheterna... Nej, först frågade han mig om det var okej att fortsätta i ytterligare två månader för att tävla i en eventuell kvartsfinal (Champions League), säger han till France Football och fortsätter:

– Jag sa ja till honom. Men han sa till mig att klubben inte skulle gå längre än dessa två månader... Det skulle vara två månader och inget annat. Det borde ha gjorts annorlunda. Under hela min karriär i PSG gav jag maximalt, jag fuskade aldrig. Det är som om tre matcher från kvartfinalen förändrade allt? Och allt jag hade uppnått under de åtta åren inte spelade någon roll längre?

Silva menar att Edinson Cavani fick samma behandling.

– Det är inte konsekvent. Leo gjorde det på ett besvärligt och brådskande sätt. Förresten inte bara med mig. Jag tänker också på Cavani som är den främsta målskytten i PSG:s historia. Jag säger detta så att klubben utvecklas och inte gör sådana misstag i framtiden, säger mittbacken.

David Lind
david@fotbolltransfers.com