Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Rafael om Van Gaal: "En av de värsta jag jobbat med"

Publicerad: 2020-09-28 11:51 England


Manchester Uniteds tidigare högerback Rafael da Silva hymlar inte om att Louis van Gaal inte är en av hans favorittränare.

Louis van Gaal tog över som manager i Manchester United sommaren 2014. Ett år senare lämnade Rafael da Silva för Lyon.

Den brasilianske högerbacken berättar att Van Gaal aldrig gillade honom. Och känslan är ömsesidig.

– När de sa att Van Gaal var manager ringde många vänner till mig. Jag kunde inte tro det eftersom många sa till mig att han inte gillar brasilianare på grund av deras spelstil. De sa till mig: "Det första han kommer att göra är att slänga ut dig." Det var faktiskt det andra eftersom han den första dagen inte pratade med mig, säger Rafael till The Athletic och fortsätter:

– Den andra dagen sa han: "Du kan lämna". Jag hade inte ens tränat och han sa det. Jag kunde inte tro det. Ryan Giggs försökte försvara mig mycket. Jag pratade med honom och jag kunde inte förstå det för jag hade inte ens haft en chans att visa min fotboll för Van Gaal i träning. Han kom bara och sa: "Du kan lämna." Han förklarade inte varför. Han sa: "Du kommer inte spela den här säsongen, jag tänker inte använda dig, om du vill lämna, lämnar du." Jag sa: "Okej." Jag försökte fortfarande kämpa för min plats. Jag stannade ett år med honom. Det var så, så svårt. Han är en av de värsta människorna jag har arbetat med.

30-åringen tillhör numera turkiska Istanbul Basaksehir.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com