Foto: Michael Regan/Bildbyrån

Souness talar ut om Thiago och Jota

Publicerad: 2020-09-27 13:16 England


Thiago Alcántara och Diogo Jota har förstärkt Liverpool. Graeme Souness kommenterar nu de två nyförvärven.

Graeme Souness är övertygad om att Thiago Alcántara, 29, kommer göra succé i Liverpool.

– Bayern München släpper vanligtvis inte sina stora spelare innan de är på väg utför, men jag ser inget som tyder på det med Thiago vid 29. Han har spelat på högsta nivå, i stora klubbar som Barcelona och Bayern München, så han kommer inte att skrämmas av att komma till Liverpool och spela under press, säger han till The Times.

– Han kommer att förstå att du spelar cupfinaler varje vecka eftersom motståndet verkligen vill slå dig. Han kan hantera allt detta, fortsätter Souness.

Liverpools tidigare spelare och tränare är dock inte lika övertygad om Diogo Jota, 23, eftersom han inte har erfarenhet från någon storklubb.

– Det skulle vara mitt enda frågetecken om Diogo Jota. Hos Wolves var det inte en cupfinal varje vecka men det kommer att vara det i Liverpool, så han måste visa att han är redo för det. Annars passar han in som ersättare för de tre anfallarna, säger Souness.

– Han har bra teknik och spelförståelse, han har redan visat att han kan hantera det engelska spelet och spela i ett lag som arbetar hårt, som Wolves gör, fortsätter han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com