Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Koeman om Suárez, Depay och Martínez

Publicerad: 2020-09-26 16:04 Spanien


Luis Suárez är inte kvar i Barcelona. Memphis Depay och Lautaro Martínez pekas ut som ersättare. Nu uttalar sig Ronald Koeman.

Luis Suárez, 33, har lämnat Barcelona för att fortsätta karriären i Atlético Madrid.

En som har reagerat starkt på övergången är Barcelonas stjärna Lionel Messi, 33, vilket den nye tränaren Ronald Koeman har förståelse för.

– Jag sa att han skulle få svårt att spela om han stannade, men att han skulle vara en del av gruppen om han stannade. Innan jag skrev på hade klubben redan tagit vissa beslut och jag stöttade dem, säger Koeman enligt Marca och fortsätter:

– Det var inte bara upp till mig. Det är normalt att Messi är ledsen när en av hans vänner lämnat klubben. Leo har varit ett exempel för alla. Jag har aldrig sett honom oförberedd inför en säsong. Han har visat engagemang. Jag har inga tvivel i det avseendet.

Med Suárez borta ryktas det om Memphis Depay, 26, eller Lautaro Martínez, 23, som eventuella ersättare.

– Jag utesluter inget. Vi letar alltid efter spelare som kan höja vårt spel. Det kan vara så att spelarna man vill ha inte är alterantiv på grund av klubbens ekonomiska situation, men jag har acceptera det. Jag visste om det redan innan jag kom hit, säger den holländske tränaren.

David Lind
david@fotbolltransfers.com