Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Budimir Janosevic: "Får se hur det blir - men hoppas jag blir kvar"

Publicerad: 2020-09-23 20:29 Allsvenskan


Kontraktet med AIK löper ut efter säsongen. Målvakten Budimir Janosevic hoppas på en fortsättning.

AIK:s målvakt Budimir Janosevic, 30, har under sina år i AIK agerat backup, först till Oscar Linné och nu till Jakob Haugaard.

Nu går målvakten in på sitt sista år på kontraktet med AIK, och i en intervju med SportExpressen resonerar han kring sin tid i klubben.

– Ett väldigt bra första år där jag spelade tio matcher och vi vann SM-guldet. Det var så klart fantastiskt att få uppleva ett SM-guld med klubben. Förra säsongen var rätt bra också. Den här säsongen har det gått sämre och ingen vill vara där vi är just nu.

Janosevic medger att det pågår samtal om en förlängning, men utesluter inte ett klubbyte.

– Det finns lite kommunikation och de pratar med min agent, men inget är påskrivet ännu. Vi får se hur det blir. Jag älskar att spela får AIK och vill stanna. Jag trivs bra i Stockholm och vill stanna i Sverige. Det har varit lite intresse från andra klubbar, men vi får se, säger serben till SportExpressen och fortsätter:

– Jag kan inte vänta för länge heller för hela min familj är beroende av vad jag gör. Vi är inne på vårt fjärde år i Sverige och då kan man ansöka om ett permanent visum. Det är det jag vill ha och siktar på. Därför måste jag veta rätt snart hur det blir med AIK. Jag kan inte vänta till november eller december. Men jag hoppas att jag blir kvar.

David Lind
david@fotbolltransfers.com