Foto: Bildbyrån

Timo Werner: "Jag tvivlade på att gå till Chelsea"

Publicerad: 2020-09-23 16:22 England


Timo Werner anslöt till Chelsea inför säsongen. Nu erkänner han att klubbens förlust mot Bayern München fick honom att tvivla.

Den 24-årige anfallaren Timo Werner lämnade RB Leipzig för Chelsea i en övergång värd 53 miljoner pund, motsvarande 600 miljoner kronor, inför den här säsongen. 

Werner hade frekvent kopplats samman med andra klubbar innan han skrev på för Chelsea, däribland Bayern München och Liverpool. 

I en intervju med den tyska tidningen Bild säger anfallaren att han började tvivla på om det var rätt att flytta till Chelsea efter deras förlust mot Bayern München i Champions League. 

– 3-0 förlusten i den första matchen talade väl inte för en flytt till London. Jag måste säga det öppet, för med Leipzig spelade vi alltid bra mot Bayern, säger Werner. 

Men den tyske anfallaren tror ändå att han valde rätt alternativ. Han tror dessutom att förlusten mot Bayern München kommer att hjälpa Chelsea på lång sikt. 

– Förlusten hjälpte klubben att identifiera vilka delar som saknades för att konkurrera med de bästa klubbarna. Och det har Chelsea jobbat på under sommaren, säger Werner. 

Marcus Eriksson