Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Malmös sportchef om Bengtsson: "Han är en fantastisk spelare"

Publicerad: 2020-09-22 16:35 Allsvenskan


Rasmus Bengtsson har uttryckt sitt missnöje över den uteblivna speltiden. Men sportchefen Daniel Andersson tror fortfarande på mittbacken.

Den rutinerade mittbacken Rasmus Bengtsson, 34, har tränat för fullt i över en månad, men får fortfarande ingen speltid.

I går uttryckte han sitt missnöje och menade att han kan lämna Malmö FF om inte situationen förändras.

Malmös sportchef Daniel Andersson talar nu ut om Bengtssons situation.

– Han är en fantastisk fotbollsspelare som varit jättebra och nyttig för oss, säger han till Sydsvenskan och fortsätter: 

– Bengtsson är en toppspelare vi vill ha med i konkurrensen. Men det gäller att ta sig in i laget. Franz Brorsson och Anel Ahmedhodzic gör det otroligt bra och vi har Lasse Nielsen med och Oscar Lewicki som ett alternativ.

Marcus Antonsson och Behrang Safari är andra rutinerade spelare som inte får mycket speltid. Men enligt sportchefen är Bengtssons situation annorlunda.

– Rasmus har varit skadad en längre tid. Jag ser det som en isolerad händelse. Det är fri konkurrens om platserna och Jon (Dahl Tomasson) väljer. Det här är egentligen frågor för honom, han disponerar truppen, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com