Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rasmus Bengtsson öppnar för flytt efter uteblivna speltiden

Publicerad: 2020-09-21 14:51 Allsvenskan


Rasmus Bengtsson har tränat för fullt i flera veckor, men får inte spela. Nu öppnar mittbacken för att lämna Malmö FF.

I en intervju med Sportbladet berättar Rasmus Bengtsson, 34, att han tränat för fullt i över en månad.

– Jag har missat en träning sedan jag kom tillbaka från skadan. Rent träningsmässigt kommer jag inte mycket längre, säger mittbacken till tidningen.

Trots det har Bengtsson inte fått speltid i Malmö FF.

– Det är en annorlunda sits personligen. Men relationen med mina lagkamrater ändras inte. Fast det är klart att man är gladare när man spelar, speciellt på matchdagar och dagen efter match, säger han till Sportbladet.

34-åringen har pratat med tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Han tycker inte att jag är matchfit. Men det är svårt att bli matchfit om man inte spelar matcher. Så där tycker vi kanske lite olika också, säger Bengtsson till Sportbladet.

I våras kom uppgifter om att det funnits en konflikt mellan Bengtsson och Tomasson. Mittbacken tror inte att det påverkar.

– Nej, det hoppas jag inte. Jag hoppas alla är så professionella att om man är tillräckligt bra så spelar man. Tycker han att andra spelare är bättre så spelar dom. Och så är det väl just nu, säger han till Sportbladet.

Den tidigare landslagsmannen utesluter inte att lämna MFF om situationen inte förändras under hösten.

– Då är det klart att jag inte är intresserad att avsluta min karriär med ett år vid sidan om, säger Bengtsson till Sportbladet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com