Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Juventus sportchef: "Vi värvar inte Suarez - Dzeko är inte enda alternativet"

Publicerad: 2020-09-20 21:37 Italien


Fabio Paratici är tydlig med att Luis Suarez inte kommer värvas. Det är inte heller helt säkert att det blir Edin Dzeko.

Det har tidigare rapporterats att Juventus och Roma är helt överens om Edin Dzeko.

Men 34-åringens övergång är knuten till att Roma värvar Arkadiusz Milik. Tidigare i dag meddelade Napoli att den affären ännu inte är klar.

Nu uttalar sig Juventus sportchef Fabio Paratici om Dzeko och anfallsjakten.

– Låt oss säga att det inte finns en Dzeko-situation, det är en anfallssituation, eftersom Juventus behöver en central anfallare. Vi vet vad vi vill och arbetar lugnt med det, det finns 15 dagar kvar av transferfönstret och vi har inte bråttom, säger han enligt Football Italia.

– Det finns andra situationer, inte bara Dzeko. Vi vet vad vi vill ha. Vi arbetar för en anfallare som kan arbeta med Cristiano Ronaldo och Paulo Dybala, fortsätter Paratici.

Sportchefen utesluter samtidigt att Luis Suarez, 33, kommer värvas från Barcelona.

– Suarez kan tas bort från listan eftersom tiden det tar att få passet är längre än fönstrets deadline eller när vi kan lämna in Champions League-listorna. Vi utvärderade Suarez-alternativet när det föreslogs för oss. Han var i process med att få italienskt medborgarskap, så vi utvärderade möjligheten att registrera honom i tid. Det är inte möjligt, så han var aldrig riktigt nära, säger han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com