Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Stefano Vecchia: "När jag lämnar Sirius så vill jag inte inom Sverige"

Publicerad: 2020-09-20 13:42 Allsvenskan


IK Sirius stjärna Stefano Vecchia sitter på ett utgående kontrakt. Han betonar att det är en flytt utomlands som gäller om det inte blir en förlängning.

Stefano Vecchia har haft en strålande säsong så här långt. Det har ryktats om intresse från Malmö FF, AIK och Djurgårdens IF.

– Läget är som alla vet att kontraktet går ut sista november och sedan får vi se vad som händer, säger Vecchia i UNT:s podcast Are You Sirius?.

Den offensiva stjärnan har dock ingen intention att lämna IK Sirius för en konkurrent. Det är utlandet som gäller vid en flytt.

– Det är så jag tänker. Den dagen jag lämnar Sirius så vill jag inte inom Sverige, det är inte tanken i alla fall sedan så vet man aldrig. Den dagen jag lämnar Sirius så är det utlandet jag vill till, säger Vecchia i podden.

Vecchia vill dock inte säga att Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kan glömma honom.

– Haha, det kan jag inte svara på.

25-åringen berättar vad som talar för en eventuell förlängning med Sirius.

– Sirius har något väldigt bra på gång med både tränare, Ola Andersson och att man har en väldigt tydlig idé för hur man vill spela fotboll. Man har kommit väldigt långt känner jag kring det här med skador, man vet att alla är olika och att vissa behöver det ena och vissa behöver det andra, vilket jag aldrig upplevt tidigare. Sirius vill framåt och efter en säsong som den här vill man fortsätta ta kliv, man kollar nog inte på neråt, säger han i podden.

David Lind
david@fotbolltransfers.com