Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Uppgifter: Därför kan Barcelona gå miste om Wijnaldum och Depay

Publicerad: 2020-09-20 10:36 Spanien


Barcelona jagar Georginio Wijnaldum och Memphis Depay. Men på grund av restriktioner från La Liga ser affärerna svåra ut, enligt uppgifter.

Den nye tränaren Ronald Koeman vill plocka in mittfältaren Georginio Wijnaldum, 29, och anfallaren Memphis Depay, 26, från Liverpool respektive Lyon.

Lyons president har tidigare berättat att Barcelona sagt att de inte har råd med Depay just nu. Koeman har sagt att de först måste sälja spelare.

Nu skriver Daily Mirror att det finns ett större problem. La Liga har satt starka restriktioner för hur deras klubbar får agera på transfermarknaden på grund av pandemin, enligt tidningen.

Barcelona måste först sälja spelare för den summan de köper nya spelare. Dessutom måste de betala lika mycket som övergångssumman till spanska regeringen eftersom de fått bistånd som följd av pandemin.

La Liga har satt en begränsning för varje klubb gällande hur mycket de kan spendera i detta transferfönster baserat på deras ekonomiska resultat de senaste fem åren.

Det är ingen hemlighet att Barcelona haft ekonomiska problem senaste åren. Deras trupp är den mest högst löner i världen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com