Foto: Bildbyrån

Coutinho och Alonso övertygade Thiago: "Hjälpte mig mycket"

Publicerad: 2020-09-19 15:23 England


Liverpools drömvärvning är i hamn. Inför flytten rådgjorde Thiago Alcántara med sina tidigare lagkamrater, båda med ett förflutet i Liverpool.

På fredagen bekräftade Liverpool att Thiago Alcántara, 29, köps loss från Bayern München.

I en intervju med klubbens hemsida berättar den spanske landslagsmittfältaren att han inför flytten pratade med de tidigare Liverpool-spelarna Philippe Coutinho och Xabi Alonso.

– Ja, självklart. Mer än bara fotbollsaspekten eftersom Liverpool är vad det är och har varit de senaste decennierna. De har varit otroliga, de har presterat och blivit bättre varje år, så mycket de har kunnat, eller så mycket vi har kunnat, kanske jag ska säga. Mer än det, aspekten med familjen, livet, hur staden är, säger Thiago.

– Vart man ska gå, hur livet är. Folk som Philippe Coutinho och Xabi Alonso hjälpte mig mycket med att ta det här sista steget. Det är väldigt bra.

Steven Gerrard får frågan om Gareth Bales förväntade flytt till Real Madrid, men klubbikonen föredrar att prata om Thiago.

– Det är en fantastisk värvning av Tottenham. Vi pratar om en världsklasspelare, men om jag ska vara ärlig ser jag mer fram emot Thiago. Han är en sådan som ger mig fjärilar i magen. Mitt fokus här är på Liverpool och inte Tottenham, säger Gerrard enligt TeamTalk.

I och med värvningen av Thiago och den inom kort färdiga övergången för Wolverhamptons ytter Diogo Jota, 23, kommer Liverpool behöva sälja upp till sex spelare, enligt The Athletic.

Ki-Jana Hoever går åt motsatt håll i Jota-affären, medan Harry Wilson, Marko Grujic, Nat Phillips, Yasser Larouci och Rhian Brewster också kan komma att lämna.

Jürgen Klopp uttryckte så sent som i går att Liverpool inte är i behov av att sälja spelare.

David Lind
david@fotbolltransfers.com