Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Klopp om Thiago: "Ingen behöver lämna Liverpool"

Publicerad: 2020-09-18 14:28 England


Liverpool kommer att presentera Thiago Alcántara inom kort. Det innebär inte att någon måste säljas.

Bayern München bekräftade i går att man har en överenskommelse med Liverpool om Thiago Alcántara.

29-åringen själv meddelade tidigare i dag att han lämnar Tyskland.

Det har tidigare rapporterats att Georginio Wijnaldum, 29, kan lämna för Barcelona för att skapa utrymme för Thiago.

Men Jürgen Klopp är tydlig med att Liverpool inte behöver sälja för att genomföra värvningen av Thiago.

– Om den (värvningen av Thiago) blir av har den ingen inverkan på någons framtid på ett negativt sätt. Ingen behöver lämna om någon kommer in eller något liknande. Det har ingen inverkan, säger managern enligt Sky Sports och fortsätter:

– Ibland köper du innan du säljer, ibland säljer du innan du köper - det finns olika scenarier. Ibland tjänar du tillbaka det annorlunda, men det som är sant för oss är vad vi tjänade på fotboll, vi spenderar på fotboll. Det är en kort sammanfattning av klubbens filosofi och en av de viktigaste punkterna.

Den spanska tidningen Sport skriver i dag att Liverpool även vill låna ytteranfallaren Ousmane Dembélé, 23, från Barcelona.

– Vi tittar konsekvent på förbättringar och jag kan inte lova att vi kommer att göra något och jag kan inte säga att det är 100 procent säker på att vi inte gör det. Det är en utvecklingssituation - en spelare kan komma till mig och säga: "Boss, jag vill gå" - jag förväntar mig inte det men det kan hända och då måste vi reagera, säger Klopp.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com