Foto: Adam Davy/Bildbyrån

"James Rodriguez gick till Everton utan övergångssumma"

Publicerad: 2020-09-17 21:36 England


Everton värvade James Rodríguez från Real Madrid som bosman. Det hävdar hans gamla klubb Banfield - som gått miste om solidaritetsersättning.

Den colombianske landslagsstjärnan James Rodríguez, 29, har lämnat Real Madrid för Everton.

Det har ryktats om att prislappen landade på omkring 20 miljoner pund.

Men trots att playmakern hade kontrakt till 2021 flyttade han till Everton som bosman. Det hävdar Banfield - som haft rätt till solidaritetsersättning.

"Efter att ha hört nyheterna om James Rodriguez övergång från Real Madrid till Everton, och med uppmärksamhet för de nuvarande FIFA-reglerna, gjorde Club Atletico Banfield de relevanta utredningarna för att ta reda på om det var deras ansvar att samla in pengar genom solidaritetsersättning. Trots olika rapporter som visade att övergången hade skett för en betydande kostnad - en situation där Banfield skulle ha gynnats med en procentandel av det beloppet för att ha bidragit till utbildningen av spelaren - har vi upptäckt att så inte var fallet", skriver man i ett pressmeddelande.

"Tyvärr, på grund av arten av James Rodriguez övergång från Real Madrid till Everton, får Banfield inga pengar. Transaktionen gjordes utan kostnad, som om han vore en gratis spelare", fortsätter Banfield.

David Lind
david@fotbolltransfers.com