Foto: Bildbyrån

Valdano: "Vet inte om Premier League vore bra för Messi"

Publicerad: 2020-09-15 10:12 Spanien


Lionel Messi ville till Manchester City i somras, men stoppades av Barcelona. Jorge Valdano tycker dock inte att stjärnan ska flytta till Premier League.

Den tidigare argentinske landslagsstjärnan Jorge Valdano, som varit sportchef i Real Madrid, uttalar sig om Lionel Messi - som försökte lämna Barcelona i somras.

– Jag vet inte om Premier League, som är superkonkurrenskraftig, skulle vara ett bra ställe för honom att gå. Paris skulle vara bekvämare, mer uthärdligt under de sista åren av ett genis karriär, säger han till Onda Cero.

– Han är en mycket konkurrenskraftig spelare som vet hur man ska ta sig tid att hålla sig skarp genom att spela matcher och som inte enkelt accepterar att vara en ersättare som väntar på de stora ögonblicken, fortsätter Valdano.

Förre Real-direktören är glad över att Messi blir kvar i Barça den här säsongen.

– Jag trodde att han skulle gå till en annan liga och det verkar vara så att det är fantastiska nyheter att han fortsätter i La Liga. Han är den bästa spelaren i världen, inte bara för den image han projicerar utan för att det är ett nöje att se en spelare av hans typ, säger Valdano.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com