Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

"Hade kunnat klämma ut det dubbla om han varit dansk"

Publicerad: 2020-09-15 09:36 Allsvenskan


Hammarby har sålt Emil Roback till Milan. Sportchefen Jesper Jansson menar att danska spelare går dyrare än svenska.

Emil Roback, 17, har bekräftat att Arsenal och Bayern München visade intresse. Anfallstalangen hamnade istället i Milan. Det har ryktats om att Hammarby IF fick omkring 15 miljoner kronor för talangen.

– I slutändan i förhandlingen var det tacksamt, faktiskt, i och med att det var flera intressenter. Det är alltid svårt, för jag hade helst velat att Emil, precis som med Odilon, att vi hade kunnat säga stopp, att han hade kunnat stanna i Hammarby i alla fall i ett eller två år till och bidra här innan han gick vidare. Men i de här två fallen… Med Odilon var det exceptionellt på kort tid. I Emils fall var det coronatider. Plus en vilja från spelaren. Men helst av allt hade man velat säga ”tack men nej tack, välkomna tillbaka om ett och ett halvt år”, säger Bajens sportchef Jesper Jansson i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Jesper Jansson ger sin syn på varför det är svårt för allsvenska klubbar att få riktigt bra betalt för sina spelare.

– Det är väl behovet av intäkter. Det är som med det som vi pratade om kring Danmark, du höjer värdet på din liga och dina spelare om du kontinuerligt är ute och spelar i Europa. Då får du en jämförelsepunkt på dina spelare på en helt annan nivå. Det är där Danmark är. Vi fick med svenska mått mätt bra betalt för Emil Roback, men hade han varit dansk tror jag att vi hade kunnat klämma ut det dubbla, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen och utvecklar:

– För att fotbollsmarknadens åsikt är att Danmark är högre rankat och en bättre liga.

Hammarbys sportchef bekräftar att de bakat in klausuler som kan ge klubben ytterligare miljoner om det går bra för Roback i Milan.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com