Foto: Bildbyrån

Gareth Bale öppen för Manchester United

Publicerad: 2020-09-14 20:13 Spanien


Manchester United uppges visa intresse för Gareth Bale. Real Madrids utfrysta stjärna är öppen för en sådan övergång.

Det har tidigare rapporterats att Gareth Bale, 31, är ett alternativ för Manchester United om de inte lyckas värva Jadon Sancho, 20, från Borussia Dortmund.

Nu uppger även trovärdiga Sky Sports att Manchester United kan göra ett försök att låna Bale från Real Madrid om det inte blir något med Dortmunds stjärna.

Bale vill inte bli värvad som någon backup och kommer att överväga alla storklubbar i världen om de verkligen vill ha honom, enligt Sky.

Real Madrid sägs dessutom vara redo att låna ut Bale, om de inte kan hitta en köpare.

The Times skriver samtidigt att Bale mer än gärna flyttar till Manchester United, om de kan komma överens med Real Madrid. Även om de handlar om ett lån.

Men för att United ska kunna låna Bale krävs det att Real betalar delar av spelarens lön på 600 000 pund i veckan.

Den tidigare Premier League-stjärnan Alan Shearer tror dock att Bale inte längre är given i ligans toppklubbar.

– Han skulle möjligen inte gå in i alla topp sex-lag i Premier League, det kommer krävas en rik klubb för att ha råd med en övergångssumma och en lön för att få Bale dit. Om klubbar kan göra det utanför topp sex återstår att se, men han måste spela fotboll snarare än att sitta på bänken, säger han till Coral och fortsätter:

– Jag tycker det är så synd att en spelare med hans förmåga sitter på bänken eller på läktaren varje helg. Han är en fantastisk spelare, har fortfarande mycket att erbjuda, oavsett om det är i ett annat land. Han kan utan tvekan fortfarande spela i Premier League, jag vet att klubbar har ett par bekymmer med skador. Pengarna han sitter på, kommer klubbar ha råd med det med tanke på situationen vi är i?

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com