Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

"Manchester United borde glömma Sancho och värva Bale"

Publicerad: 2020-09-14 17:04 England


Manchester United borde satsa på Gareth Bale istället för att acceptera Borussia Dortmunds prislapp på Jadon Sancho, enligt Paul Parker.

Det har tidigare rapporterats att Real Madrid är redo att betala halva lönen om Gareth Bale, 31, accepterar att lämna i detta fönster.

Den walesiske landslagsstjärnan har pekats ut som ett alternativ för Manchester United, om de inte lyckas värva Jadon Sancho, 20, från Borussia Dortmund.

Paul Parker, tidigare i Manchester United, tycker att Ole Gunnar Solskjaer ska ge upp Sancho för att istället satsa på Bale.

– Tyska klubbar är lysande på transfermarknaden och fair play för dem för det. De vill göra en enorm vinst på vad de betalade för Sancho, de vill att United ska vara de lättlurad stackarna som betala det. Så om du kan gå och hämta Bale, som har spelat i flera Champions League-finaler och har stamtavla, han kommer att kosta 300 000 pund i veckan, allt du behöver göra är att sätta ett leende på hans läppar igen, få honom oljad och ta bort dammet från honom, säger han i podcasten Talking Devils.

– På kort sikt kan han (Bale) vara fantastisk, och du kanske finner att Sancho är 40 procent billigare nästa år. Var den stora klubben du är, lägg ner jakten på Sancho, säg till Dortmund att du inte har att göra med dem längre, fortsätter Parker.

David Lind
david@fotbolltransfers.com