Foto: Ciro De Luca/Bildbyrån

Tonali: "Jag stängde alla andra dörrar - Gattuso och Zlatan är idoler"

Publicerad: 2020-09-14 16:41 Italien


Milans nyförvärv Sandro Tonali hymlar inte om att hans dröm förverkligats. Han berättar också att han ser upp till Zlatan Ibrahimovic.

Sandro Tonali, 20, såg länge ut att lämna Brescia för Inter. Men till slut blev det en övergång till Milan.

Nu bekräftar den italienske landslagsmittfältaren att han var högaktuell för Inter, men att Milan alltid varit drömmen.

– Mer eller mindre alla håller på Milan där jag kommer ifrån, inklusive min far, som gav den passionen till mig som barn. Jag har velat ha på mig den här tröjan ett tag. Jag pratar inte mycket med (Brescias president Massimo) Cellino, men han insåg genast vad det betydde för mig. Han sa att han skulle låta mig göra mitt val och han höll sitt ord, säger Tonali på en presskonferens enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag bad honom göra detta för mig och han var super om det. När jag insåg att det fanns denna möjlighet att gå till Milan stängde jag alla andra dörrar. Jag var tvungen att gå till Milan. Jag var tvungen. Min agent skötte det mesta av förhandlingarna med Inter, så han lämnade mig utanför med all rätt, för att jag inte skulle bli distraherad. Så snart jag hörde talas om Milan, och han visste att jag höll på dem, pratade vi och jag lät honom börja jobba.

Tonali berättar att han ringde Gennaro Gattuso, numera tränare i Napoli, för hans välsignelse om att ta hans tidigare tröja nummer 8.

– Gattuso var min idol och är fortfarande det. Nummer 8 var fri, så jag valde det, eftersom det har olika betydelser i mitt liv. Att bara arbeta med Maldini var till att börja med en ganska chockerande sak, säger 20-åringen.

Tonali blir nu lagkamrat med svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Vi kan inte vänta, vi vill bara gå ut och spela. Det är en mycket hög kvalitetsnivå i denna trupp och alla lagkamrater. Det börjar med Zlatan Ibrahimovic - som vidarebefordrar den önskan att vinna. Vi vill bevisa på planen vad vi kan göra, säger mittfältaren.

– Ibra är en annan idol, någon jag redan beundrade första gången han spelade för Milan. Han lyckas lägga laget på sina axlar och bära det till seger. Han är en man som ska tas som ett exempel, fortsätter Tonali.

David Lind
david@fotbolltransfers.com