Foto: Paul Childs/Bildbyrån

Liverpool uppmanas att värva Thiago och Zaha

Publicerad: 2020-09-14 15:55 England


Wilfried Zaha och Thiago Alcántara är tillgängliga på marknaden. Liverpool borde slå till, enligt tidigare spelare.

Thiago Alcántara, 29, vill lämna Bayern München och Liverpool har länge visat intresse.

Det ryktas till och med om att Liverpool redan är överens med mittfältaren om de personliga villkoren.

Liverpool vill dock inte betala Bayerns prislapp på 30 miljoner euro. Stephen Warnock uppmanar nu Jürgen Klopp att göra klart med Thiago och behålla Georginio Wijnaldum, 29.

– Det är mycket snack runt Merseyside att Wijnaldum måste gå för att affären ska ske. Jag tror inte att det nödvändigtvis är fallet. Jag tror att spelare som Harry Wilson, Marko Grujic, Rhian Brewster - om dessa spelare lämnar och de samlar in tillräckligt med pengar för de 30 miljoner pund som Bayern München eftersträvar, tror jag att de mer än gärna skulle behålla Wijnaldum. Så i en idealisk värld för Jürgen Klopp köper han Thiago och han behåller även Wijnaldum, säger han till Stadium Astro.

Tony Cascarino tycker samtidigt att Liverpool borde värva ytteranfallaren Wilfried Zaha. 27-åringen vill lämna Crystal Palace.

– Det är svårt att se vart Wilfried Zaha kan gå. Jag tror att han skulle vara perfekt för Liverpool. Han skulle sätta press på fronttrion Sadio Mané, Mohamed Salah och Roberto Firmino, men det är osannolikt att mästarna vill betala den sortens pengar som Palace kräver för en backupspelare säger han till The Times.

David Lind
david@fotbolltransfers.com