Foto: Murad Sezer/Bildbyrån

Lampard om Klopps utspel: "Det var lite underhållande"

Publicerad: 2020-09-14 11:20 England


Jürgen Klopp har uttryckt att Liverpool inte kan spendera som Chelsea. Nu svarar Frank Lampard.

Jürgen Klopp har tidigare sagt att Liverpool inte kan agera som Chelsea gjort i detta transferfönster.

Londonklubben har värvat friskt och spenderat stora pengar i sommar. Frank Lampard antyder dock att Klopp är en hycklare då Liverpool tidigare spenderat stort.

– Jag var mindre irriterad över det. Jag tyckte att det var lite underhållande eftersom när du pratar om klubbarnas ägare tycker jag inte att det spelar någon roll vilken bransch de kommer ifrån. Vi pratar om några mycket rika ägare av klubbar i Premier League. Med Liverpools historia hänvisade jag till det mycket förra året. Det är en fantastisk historia för en klubb under fyra och ett halvt eller fem år som Jürgen Klopp har varit där, där de har lyckats rekrytera rätt till en riktigt hög nivå, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

– Verkligheten är - förutom Leicester, vilket var en otrolig historia - att de flesta klubbar som vinner ligan i modern tid har rekryterat bra och har rekryterat på en ganska hög nivå pengar. Du kan gå igenom Liverpool-spelarna - Van Dijk, Alisson, Fabinho, Keita, Mané, Salah. Otroliga spelare som kom till ett mycket högt pris. Liverpool har gjort det under en längre tid. Det vi har gjort är att komma från baksidan av ett (transfer) förbud och förmodligen försöka ta itu med situationen för att förbättra oss. Det är ingen mening att räkna på det. Vi vet att Liverpool har spenderat på hög nivå. Vi vet att de har en otrolig tränare. Vi vet att de har otroliga spelare. Det riktigt smarta Liverpool har gjort är att tro på sin tränare och tro på deras system under ett antal år.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com