Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Campbell vill dumpa fyra Arsenal-spelare - och värva Partey

Publicerad: 2020-09-11 17:13 England


Arsenals tidigare mittback Sol Campbell ger sin syn på lagets transferfönster och vilka spelare som måste bort.

Arsenals bäst betalde spelare Mesut Özil, 31, levde inte upp till förväntningarna den gångna säsongen.

Nu är det tid att gå skilda vägar med den tyske mittfältaren, säger den tidigare Arsenal-mittbacken Sol Campbell.

– Mesut Özil har genom åren varit en bra spelare för Arsenal men jag ville att han skulle lämna i somras. Jag har inget emot honom, han är en toppspelare men tilhör inte Arsenals framtid.

Matteo Guendouzi, 21, blev utfryst av managern Mikel Arteta i slutet av säsongen 2019/2020. Nu borde man sätta punkt för den franske mittfältarens tid i klubben, menar Campbell.

– Det kanske är läge för Arsenal att sälja Matteo Guendouzi. Jag vet att Guendouzi och Arteta hamnat i kläm med varandra, och  att Guendouzi tillrättavisades, med all rätt. Som ung spelare måste du lyssna på din manager. Det är bra att ha en åsikt, men du måste hålla dig innanför gränserna som alla andra.

Högerbacken Héctor Bellerin, 25, är ett annat namn som Campbell vill göra sig av med.

– Arsenal måste vara smarta på transfermarknaden och kan sälja Bellerin för att frigöra medel. Nu har Arsenal Cédric Soares, en portugisisk landslagsmannen som är bekant med Premier League och är en väldigt bra ytterback. De har också (Ainsley) Maitland-Niles som är väldigt bra på båda kanterna.

Slutligen vill Campbell se att Arsenal förstärker med Atlético Madrids mittfältare Thomas Partey - på Alexandre Lacazettes bekostnad.

– Jag gillar inte att erkänna det här, men om det är det enda sättet att ta in Thomas Partey kan jag se Arsenal gå skilda vägar med Lacazette.

David Lind
david@fotbolltransfers.com