Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

"Roland Nilsson har betytt enormt mycket för svensk fotboll"

Publicerad: 2020-09-11 11:38 Allsvenskan


IFK Göteborg har gjort klart med Roland Nilsson. Nu hyllar Svenska Fotbollförbundet tränaren - som lett U21-landslaget senaste åren.

Roland Nilsson har sedan 2014 varit förbundskapten för olika landslag. Sedan 2017 har han basat över U21-landslaget.

I dag blev det klart att "Rolle" lämnar sin tjänst hos Svenska Fotbollförbundet för att bli huvudtränare i IFK Göteborg.

– Rolle har betytt enormt mycket för svensk fotboll, både som spelare och förbundskapten. Han har uppskattats väldigt mycket både för sina fotbollsgärningar och som person. Men vår relation upphör inte i och med det här. Den går bara in i en ny fas. Vi önskar honom stort lycka till med det nya uppdraget, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

SvFF är nu på jakt efter en ersättare.

– U21-landslaget står inför slutspurten i sitt EM-kval och det gäller att vi skapar så goda möjligheter som vi kan inför det. Det finns en stor kompetens i ledarstaben som jobbar med U21-landslaget redan i dag men nu går vi omgående in i en process där vi ska hitta en bra rekrytering på både kort och lång sikt, säger Claes Eriksson, chef för U21- samt pojklandslagen, till hemsidan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com