Foto: IFK Göteborg

Officiellt: Roland Nilsson tar över IFK Göteborg

Publicerad: 2020-09-11 11:02 Allsvenskan


IFK Göteborg håller en presskonferens just nu. Roland Nilsson presenteras som ny huvudtränare.

Den 3 september valde IFK Göteborg att sparka huvudtränaren Poya Asbaghi.

Nu har den allsvenska storklubben hittat en ersättare. Roland Nilsson plockas in från U21-landslaget, där han varit förbundskapten.

IFK Göteborg presenterar Nilsson som ny huvudtränare på en presskonferens just nu. Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

– Blåvitt är en klubb som alltid har betytt mycket för mig och att få komma tillbaka hit känns väldigt bra. På många sätt är det som att komma hem, säger Nilsson till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Jag vill att mitt lag spelar en passningsorienterad fotboll. Där vi varierar det korta spelet med ett rakt och offensivt anfallsspel. Jag har en tydlig idé om hur jag vill att detta laget ska spela. Alla är medvetna om situationen vi är i och det handlar om att göra vad som krävs för att vinna fotbollsmatcher.

Sportchefen Pontus Farnerud är nöjd med lösningen.

– Vi har arbetat med en bruttolista där Roland Nilsson snabbt blev vår huvudkandidat. Vi har varit väldigt noggranna i vår research och har lagt stor vikt vid att ta in referenser på samtliga aktuella kandidater. Det är tydligt för oss att han prickar i alla de rutor vi vill ha i en huvudtränare, säger han till hemsidan.

– Rolle är väldigt professionell vilket är en viktig egenskap för oss och han har varit med om nästan alla tänkbara situationer som både spelare och tränare. Vi är övertygade om att han med sina erfarenheter, sitt ledarskap och taktiska kunnande kommer att lyfta laget både på kort och lång sikt, fortsätter Farnerud.

Nilsson, som tidigare tränat Malmö FF, GAIS och FC Köpenhamn, har ett förflutet som spelare i Blåvitt.

Han var med och vann Uefa-cupen 1987 och tog tre SM-guld med Blåvitt. 56-åringen gjorde 115 landskamper för Sverige.

David Lind
david@fotbolltransfers.com