Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Kingsley Sarfo klar för Olympiakos Nicosia

Publicerad: 2020-09-10 20:05 Övriga Europa

Den ex-allsvenske stjärnan Kingsley Sarfo bekräftar att han skrivit på för cypriotiska Olympiakos Nicosia.

Kingsley Sarfo, 25, släpptes från fängelset i vintras. Nu återupptar han fotbollskarriären.

Mittfältaren, som tillhört Malmö FF och IK Sirius, bekräftar för UNT att han skrivit på för Olympiakos Nicosia.

– Det har varit hårt jobb att få tag i en ny klubb efter allt som har hänt. Jag har väntat på att få någon möjlighet och nu har jag fått en chans att visa upp mig för världen igen, säger Sarfo till UNT.

– Jag har alltid trott på mig och alla som jag har runt mig har också trott. Jag har alltid vetat att jag kommer att komma tillbaka och att allt kommer gå åt rätt håll igen, fortsätter han.

Sarfo berättar att han fortsatte träna i fängelset.

– Det var tufft, det är tufft i fängelset men jag kunde spela lite fotboll med medfångarna. Jag blev nästan som en spelande tränare, jag instruerade alla hur de skulle göra och så. Jag hade en kontaktperson i fängelset som var fantastisk och hjälpte mig hålla huvudet uppe och tro på att jag skulle få spela igen. Det har hjälpt mig både fysiskt och mentalt, jag tror hundra procent på det här., säger han till UNT.

Sarfo dömdes 2018 för våldtäkt mot barn. Han har dock begärt resning efter ny bevisning om flickans ålder. Men den processen är inte färdig.

– Det är inget nytt. Vi väntar på vad som kommer att hända, men jag vet att jag pratar sanning och känner mig säker, säger Sarfo till UNT.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com