Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Officiellt: Kalmar FF värvar tillbaka Jajá

Publicerad: 2020-08-31 17:32 Allsvenskan


Kalmar FF förstärker truppen. Den brasilianske mittfältaren Jajá, 25, har skrivit på för klubben.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att Jajá är tillbaka i klubben.

– Jajá har utryckt en stark önskan om att komma tillbaka till Kalmar FF. Vi har valt att skriva ett korttidskontrakt som är helt finansierat utanför föreningens ekonomi, och med en option att förlänga 2021 om båda parter ser det som intressant, säger sportchefen Jörgen Petersson till hemsidan och fortsätter: 

– Att ge utländska spelare möjligheten att acklimatisera sig, få möjlighet att lära sig språket och förstå vad han kommer till tror jag är viktiga nycklar för att spelaren ska kunna prestera så bra som möjligt. Detta upplägg ger oss dessutom möjlighet att i höst, riskfritt, utvärdera Jajá i vår miljö utan att vi drar på oss någon kostnad för det. Min förhoppning är att han kan bli ett viktigt tillskott 2021, och en spelare som kan gå in och avlasta redan under hösten om tränarstaben bedömer det så.

25-åringen är glad över att vara tillbaka i Kalmar.

– Jag blev väldigt väl mottagen under min förra sejour i Kalmar FF och trivdes jättebra, både på och vid sidan av fotbollsplanen. Nu ser jag fram emot att få komma tillbaka och representera föreningen och är glad över att ha fått den här möjligheten, säger han.

Jajá var senast i brasilianska storklubben Flamengo.

David Lind
david@fotbolltransfers.com