Foto: Boden BK:s hemsida.

Officiellt: Al Hassan Kamara klar för AIK

Publicerad: 2011-10-05 10:53 Allsvenskan

Fotbolltransfers.com kunde igår avslöja att tre allsvenska klubbar jagat Al Hassan Kamara. Nu står det klart att han skrivit på för AIK. Den 18-årige anfallaren ansluter från och med årsskiftet.

AIK meddelar på sin officiella hemsida att Al Hassan Kamara är klar för klubben. Han går under smeknamnet "Crespo" och ansluter från FC Kallon.

– Det är en spelare som vi likt ett koppel andra svenska klubbar har följt under hösten, när det blev dags för förhandling visade Crespo med all önskvärd tydlighet vilken klubb han ville spela för i Sverige, det visar vilken hög attraktionskraft AIK har för spelare från Sierra Leone, säger sportchefen Jens Andersson.

– Crespo har en ålder samt egenskaper, både som person och spelare, som passar in i vårt strategiska trupparbete, fortsätter han.

18-åringen har under hösten varit utlånad till Bodens BK. Hittills har det blivit fyra mål och tre assist i division 1.

– Crespo är forward, han har en välutvecklad fysik och är mycket explosiv. Han har ett noggrant tekniskt utförande och är bra på att både behålla bollen i laget som felvänd och halvvänd samt ge laget spelalternativ i djupled, säger scoutingchefen Björn Wesström.

– Som person så slås man omedelbart av hans oerhörda driv att utveckla sig själv och sin omgivning, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com