Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Officiellt: Astrit Ajdarevic lämnar Djurgårdens IF

Publicerad: 2020-08-27 14:45 Allsvenskan

I höstas blev det allsvenskt guld med Djurgårdens IF. Nu meddelar klubben att Astrit Ajdarevic lämnar.

I mitten av juli tog Astrit Ajdarevic en paus från fotbollen. Nu står det klart att 30-åringen går skilda vägar med Djurgårdens IF.

– Astrit var med oss och säkrade Djurgårdens tolfte SM-guld 2019 och var en viktig spelare både på och utanför planen. I synnerhet de sista 45 minuterna som var matchavgörande nere i Norrköping, det är något som man aldrig kommer att glömma, säger sportchefen Bosse Andersson till DIF:s hemsida och fortsätter:

– Vi har varit överens om en timeout under ett antal veckor nu i sommar och under den tiden har vi haft en pågående dialog och diskuterat läget. Utfallet blir att vi går skilda vägar och vi önskar Astrit ett stort lycka till. Beslutet är gemensamt och vi skiljs som vänner där vi är överens om att det här blir den bästa lösningen för båda parter.

Ajdarevic tackar för sin tid i Djurgården.

– Den mottagningen jag fick har varit fantastisk och det stöd jag har fått under den här tiden vet jag inte om jag kommer att kunna få någon annanstans. Jag önskar ett stort lycka till i framtiden till mina lagkamrater och till hela Djurgårdsfamiljen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com