Foto: Bildbyrån

Officiellt: Kalmar FF lånar Mayron George

Publicerad: 2020-08-25 18:01 Allsvenskan


Kalmar FF har varit på jakt efter en anfallare. Nu har den allsvenska klubben lånat in Mayron George.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att Mayron George, 26, lånas in från danska FC Midtjylland.

– Det känns jättebra att vara här i Kalmar och Kalmar FF. Jag har bara hört positivt om föreningen och ser verkligen fram emot att få komma igång med träningarna och matcherna. Tillsammans med laget hoppas jag att vi kan göra en fin höst tillsammans och klättra i tabellen, säger anfallaren till hemsidan.

Kalmars sportchef Jörgen Petersson är nöjd med värvningen.

– Arbetet med att hitta en forward har intensifierats under en tid med skador på Fröling och Herrem. Vi har känt att vi behöver ha ett tillskott på forwardssidan med en annan spelartyp än vad vi har i truppen, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag har fått mandat av styrelsen och en ekonomisk ram att hålla mig till. Vi har haft en prioriteringslista på spelare och Mayron George var nummer ett av de anfallarna vi tittade på. I ett gott samarbete med FC Midtjylland, Mayron och hans representanter har det här lånet gjorts möjligt. Mayron George är en spelare jag har följt i den danska ligan sedan 2017 då han var fantastisk i Lyngby. Med hans egenskaper ska det bli spännande att se hur han kan påverka våra resultat. 

Mayron George har gjort ett mål på 13 landskamper för Costa Rica.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com