Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Junes Barny: "Därför blev det Varbergs BoIS"

Publicerad: 2020-08-14 17:01 Allsvenskan


Junes Barny är tillbaka i Allsvenskan. I dagarna skrev han på för Varbergs BoIS. Nu talar han ut om den långa frånvaron.

I onsdags meddelade Varbergs BoIS att man gjort klart med rutinerade mittfältaren Junes Barny.

30-åringen har varit klubblös sedan han lämnade IFK Göteborg i juni 2019.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar nu Barny varför det blev Varberg.

– Jag har haft Jocke (Joakim Persson, tränaren) innan. Det var han som tog mig från division 2 för X antal år sedan till Ängelholm i superettan. Sedan dess har vi alltid haft en bra kontakt. Han är ju från Helsingborg också, så på den vägen är det. Han ringde och kollade hur det var och undrade om vi kunde hitta en lösning. Och det var den bästa lösningen för mig just nu. Jag kan bo kvar i Helsingborg med min familj här, så det var en perfekt lösning, säger han till sajten.

Barny hymlar inte om att relationen med Persson är god.

– Jag är evigt tacksam för Jocke, det var han som tog mig till elitfotbollen. Han har ett gott öga på det sättet han hämtar… det är bara att kolla på dagens Varberg - spelare från lägre divisioner. Vi har alltid följts åt under hela min karriär och haft kontakt, säger han till Fotbollskanalen.

30-åringen får frågan om det varit jobbit att vara klubblös så länge.

– Både ja och nej. Jag har varit det förr så jag är ganska van vid situationen. Det hade kanske varit värre för någon som det är nytt för. Ibland är det som att man vill klättra på väggarna för att man vill spela matcher. Men man får ha tålamod och saker och ting har alltid löst sig i mitt liv oavsett, säger Barny till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com