Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Officiellt: Falkenbergs FF lånar Gustaf Nilsson

Publicerad: 2020-08-14 16:04 Allsvenskan

Gustaf Nilsson lämnar BK Häcken. Anfallaren lånas ut till seriekonkurrenten Falkenbergs FF.

BK Häcken meddelar på sin officiella hemsida att Gustaf Nilsson, 23, lånas ut till Falkenbergs FF resten av säsongen.

– Gustaf har haft tufft med speltid den här säsongen och när den här lösningen kom upp så kändes det som en bra lösning för alla parter. Han får komma till en klubb som han känner till väl och flytten till Falkenberg innebär inga större förändringar i hans liv, säger Häckens assisterande sportchef Martin Ericsson till hemsidan.

– Nu kan han komma in och visa vad han går för direkt. Gustaf är en riktigt bra kille att ha i laget och han har hanterat den tuffa situationen han hamnat i väldigt bra. Vi önskar honom stort lycka till i FFF och välkommen tillbaka inför 2021, fortsätter han.

Gustaf Nilsson är nöjd med lösningen.

– Det känns jättebra. Det känns kul att få komma hem igen och hjälpa FFF. Det har varit ett alternativ ett tag. Jag har varit i BK Häcken och kört på där och så dök detta upp. Sen gick det så snabbt som det gick, säger han till Falkenbergs officiella hemsida.

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson är också glad.

– Vi är jättenöjda. Vi tror att det blir väldigt bra. Vi har jobbat på detta ett tag. Jag och Hasse Eklund har satt upp en prioriteringslista bland forwards och där har Gustaf varit överst under en lång tid. Nu dök det upp en möjlighet till ett lån. Gustaf var sugen och då var vi självklart sugna också, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com