Foto: John Sibley/Bildbyrån

Özil om lönesänkningen, Arteta och kontraktet

Publicerad: 2020-08-13 09:55 England


Mesut Özil har varit föremål för kritik den senaste tiden. Nu öppnar Arsenal-stjärnan upp om en rad olika ämnen.

När Arsenals ekonomi drabbades som ett resultat av pandemin vägrade lagets bäst betalde spelare Mesut Özil, 31, att sänka lönken.

Nu bryter mittfälsstjärnan tystnaden och förklarar att Arsenal utelämnade detaljer om lönesäkningarna.

– Det var inte rättvist, särskilt mot de yngre killarna, och jag vägrade. Jag hade en bebis och har åtaganden till min familj här, i Turkiet och Tyskland, till min välgörenhet också, och också ett nytt projekt för att stötta folk i London, vilket var från hjärtat och inte för publicitetens skull, säger Özil till The Athletic och fortsätter:

– Folk som känner mig vet exakt hur generös jag är, och såvitt jag vet var jag inte den enda spelaren som vägrade en lönesäkning men i slutändan var det bara mitt namn som kom ut. Jag gissar att det beror på att det är just jag och folk har försökt förstöra mig i två år, göra mig olycklig genom att pusha en agenda för att vända supportrarna emot mig och måla upp en falsk bild.

Özil ger också sin syn på managern Mikel Artetas beslut att inte spela med honom regelbundet.

– Jag respekterar tränarens beslut, men jag anser att dessa saker ska bestämmas ute på planen. Efter återstarten fick jag inte en chans att visa vad jag kan göra. Du spelar inte tio matcher i följd om du inte är i form, inte tillräckligt bra eller inte beter dig.

Slutligen slår Özil fast att han kommer att fullfölja sitt kontrakt till sommaren 2021.

– Min ståndpunkt är tydlig. Jag är här fram till den sista dagen av vår överenskommelse och jag kommer att ge allt för den här klubben. Situationer som dessa kommer aldrig att bryta ner mig, de gör mig bara starkare. I det förflutna har jag visat att jag kan komma tillbaka och jag kommer att visa det igen. Jag kommer att avgöra när jag lämnar, inte andra människor. Jag skrev inte på för två eller tre år, jag skrev på för fyra och det borde respekteras av alla.

David Lind
david@fotbolltransfers.com