Foto: Vincent Van Doornick/Bildbyrån

Benjamin Nygren: "Det var inte nära någon gång"

Publicerad: 2020-08-11 16:36 Utlandsproffs


Genks anfallare Benjamin Nygren får speltid igen. Den svenske talangen är lycklig och betonar att en flytt aldrig varit nära.

Benjamin Nygren, 19, lämnade IFK Göteborg för belgiska Genk förra sommaren.

Anfallstalangen fick inledningsvis en del speltid, men hamnade sedan i frysboxen.

Den belgiska ligan är igång igen och Nygren fick starta i premiären mot Zulte Waregem. Det blev vinst med 2-1 och 63 minuters spel.

– Det var riktigt kul. Det var ju första matchen på ett år som jag spelade i ligan, så det var jävligt skönt att få spela igen. Det betyder mycket. Det har varit ett tufft år med en situation som jag aldrig har varit med om innan. Det har varit väldigt tufft, men jag har haft inställningen att göra mitt bästa varje dag, träna hårt och vara målmedveten och ha en positiv inställning till allt. Då kommer det ge resultat. Det är skönt att tränaren sett det och att han gav mig chansen, säger 19-åringen till Fotbollskanalen.

Den svenske talangen är tydlig med att han inte är rädd för att hamna i frysboxen igen.

– Nej, jag är inte orolig. Jag kommer bara att ge mig själv hjärnspöken om jag ska gå runt och vara orolig över det. Jag tänker inte så mycket på det nu. Vi vann första matchen och jag vill bara njuta av hur bra man har det som fotbollsspelare. Jag har drömt om att bli fotbollsproffs sedan jag var liten, då det är det roligaste jag vet. Det är det bästa som finns. Jag ska träna på så bra som möjligt nu och tränar jag bra kommer jag spela matcher. Sedan ska jag bara göra det så bra som möjligt i matcherna, säger han till Fotbollskanalen.

19-åringen slår fast att det aldrig var nära med en flytt från Genk efter förra säsongen.

– Nej, det var inte nära någon gång. Mitt fokus ligger på Genk och jag vill bara göra det så bra som möjligt här. Om det inte går här framöver får man titta på andra möjligheter, men just nu trivs jag bra i Genk och jag vill göra det så bra som möjligt här, säger Nygren till Fotbollskanalen.

Nygrens kontrakt med den belgiska toppklubben sträcker sig till sommaren 2024.

David Lind
david@fotbolltransfers.com