Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Pontus Dahlberg: "Det kommer bli speciellt att möta Blåvitt"

Publicerad: 2020-08-11 14:49 Allsvenskan


BK Häcken presenterade Pontus Dahlberg i morse. Målvakten talar ut om valet och att möta sin gamla klubb IFK Göteborg.

I går kunde Fotbolltransfers.com avslöja att BK Häcken var väldigt nära att göra klart med Pontus Dahlberg.

I dag bekräftade den allsvenska klubben att målvakten lånas in från Watford fram till nästa sommar.

Det är en känslig flytt eftersom 21-åringen slog igenom i IFK Göteborg. Dahlberg medger att det blir märkligt att möta sin gamla klubb.

– Jag är en fotbollsspelare och måste tänka på min karriär. Därför kändes det här som rätt val för mig. Det är klart det kommer bli speciellt att möta Blåvitt. Jag har många kompisar där och umgås väldigt tätt med några av spelarna. Det kommer absolut att bli speciellt med tanke på den historiken, säger han till Göteborgs-Posten.

U21-landslagsmålvakten betonar att han utvecklats i Watford, trots utebliven speltid.

– Jag har blivit en bättre målvakt sedan jag lämnade, absolut. Jag har ändå tränat med väldigt bra spelare dag ut och dag in i världens bästa liga. Jag har blivit mer snabbtänkt och kommit in i det tempot, säger han till GP och förklarar valet av Häcken:

– Klubben visade ett stort intresse och det kändes rätt för min del. Det är flera landslagssamlingar snart och ett EM-slutspel nästa sommar som jag vill vara med och konkurrera kring.

Häckens sportchef Sonny Karlsson talar ut om målvaktsjakten i en intervju med Göteborgs-Posten.

– Det rasslade verkligen till och vi fick in hur många namn som helst utan att behöva leta. Flera hundra namn. Det är ju inte alltid säkert att du vet vilka som är möjliga att låna. Vi fick målvakter från Sydamerika och massa ställen, säger han till GP och fortsätter:

– Vi var tidigt ute efter Pontus och fick hugg direkt och gick på honom. Vi hade fem målvakter vi tittade på om vi inte skulle lyckas lösa den här värvningen men häromdagen slutade vi att titta på andra. Då insåg vi att det här skulle gå att lösa.

Sonny Karlsson menar att han ville ha Dahlberg redan för fem år sedan, innan flytten till IFK Göteborg.

– Han tränade ju med Öis, IFK och med oss. Nu i efterhand tog han ett otroligt bra beslut när han gick till IFK. Här hade han fajtats med Peter men i Blåvitt gick han nästan rätt in. Det var ett väldigt bra beslut då och vi hoppas att han tagit ett väldigt bra beslut nu, säger han till GP.

David Lind
david@fotbolltransfers.com