Foto: Wolfgang Rattay/Bildbyrån

Karl-Johan Johnsson: "Hoppas dörrar kan öppnas"

Publicerad: 2020-08-11 12:30 Utlandsproffs


Det var Karl-Johan Johnsson mot Manchester United i går kväll. Nu talar målvakten ut om framtiden.

Robin van Persie, Cesc Fabregas och Gary Lineker är några av profilerna som hyllade Karl-Johan Johnsson, 30, i går kväll.

Den svenske målvakten tog allt - förutom en straff från Bruno Fernandes. Det målet innebar att Manchester United slog ut FC Köpenhamn i Europa League.

Johnsson är givetvis glad över hyllningarna från tidigare storspelare.

– Jag har inte Twitter, så jag ser bara skärmdumpar och sådär, men jag är med på Instagram. Där händer det lite grejer, så det är skitkul. Det är kul att få visa vad man går för på den stora scenen, säger han till Fotbollskanalen.

30-åringen betonar att detta är den bästa säsongen i hans karriär. Han tror att större klubbar kan höra av sig efter insatsen mot United i går.

– Det finns det alldeles säkert (klubbar som kommer att göra), men jag har tre år kvar här och ska först ha semester. Om det ploppar upp något får vi ta det därifrån. Jag är öppen för att lyssna och jag vet inte vad klubbens tankar är om rätt bud kommer in. Då får man ta det därifrån i sådana fall. Jag fokuserar på FCK och den 24:e ska vi komma tillbaka och träna inför en ny säsong, säger Johnsson till Fotbollskanalen.

Johnsson kan dock bli kvar i FCK karriären ut.

– Det är vi inställda på (att inte avsluta karriären i FCK), så det ska det inte bli. Nu hoppas man på att dörrar kan öppnas, säger han till Fotbollskanalen.

Den svenske landslagsmannen är dock givetvis redo att lyssna om intressanta klubbar dyker upp med konkret intresse.

– Det kan gå snabbt, men det är också lite speciellt som målvakt, då det inte kryllar av bud när man väl är i behov av en klubb och sådär. Man får alltid se vad som ploppar upp, men samtidigt är jag i en stor klubb i Skandinavien och vi var i kvartsfinal i Europa League. Jag trivs väldigt bra här, så det ska vara något väldigt bra för nästa steg, säger Johnsson till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com