Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Malmö FF säljer Lukas Björklund till Milan: "En talangfull spelare"

Publicerad: 2020-08-11 11:01 Allsvenskan


Malmös ungdomssportchef Per Ågren bekräftar att talangen Lukas Björklund, 16, lämnar för spel i italienska Milan.

Malmö FF har tidigare bekräftat att italienska storklubben Milan jagar talangen Lukas Björklund.

16-åringen är nu mer eller mindre klar för Milan. Det bekräftar MFF för Fotbollskanalen.

– Daniel (Andersson) har skött den förhandlingen. Jag har försökt få tag på honom för att bekräfta att det är klart. Men jag har pratat med Lukas och familjen, och de är inställda på det (att flytta). Jag tror allt är klart för det. Det är väldigt roligt för Lukas, säger Per Ågren, sportchef på ungdomssidan, till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det är en talangfull spelare som gjort sig förtjänt av en sådan här chans. Sedan tror jag att vi har många spelare i vår klubb som är väldigt välutbildade likt Lukas, som jobbar varje dag som Lukas. Men det är inte alla som får och tar chansen. Man ska våga och vilja och så. Det finns många vägar att ta för att nå elitidrotten, men när man får en sådan chans som Lukas får så tror jag att det är svårt att tacka nej.

Björklund beskrivs som en allround-spelare.

– Han är rätt välväxt, eller i varje fall lång. Det är en tvåvägsspelare med ett bra skott och han är hårt arbetande. Han är duktig på rätt mycket. Sedan är han ung och kan som alla andra utvecklas mycket i spelet, säger Ågren till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com