Foto: Bildbyrån

Oscar Hiljemark valde Elfsborg på grund av spelstilen

Publicerad: 2011-09-30 11:34 Allsvenskan

Stortalangen Oscar Hiljemark, 19, testade med flertalet klubbar i Allsvenskan och Superettan innan han bestämde sig för IF Elfsborg och berättar att han inte riktigt var intresserad av att bli ungdomsproffs.

19-årige mittfältaren Oscar Hiljemark är redan lagkapten i U21-landslaget och får mycket speltid i IF Elfsborg. Nu berättar han varför han valde klubben när han lämnade Gislaveds IS.

– Jag var runt på ganska många ställen och provade. Djurgården, Kalmar, Örgryte, Öster, Jönköping Södra och jag skulle åka till Helsingborg, säger Hiljemark till FotbollDirekt.se.

– Elfsborg kom in sist i bilden faktiskt. Jag åkte dit och provtränade 5-6 gånger och det kändes rätt, en snabb fotboll med mycket passningsspel och en vilja att äga matcherna, fortsätter han.

Har du velat testa på att spela utomlands som ungdomsproffs?

– Nej jag har inte varit någonstans faktiskt. Jag hade ingen agent förrän för ett år sedan och innan dess har jag kört bara jag och farsan, då blir det väl inte lika mycket utlandsintresse. Sen kände jag att det är en tuff väg att gå. Att ta sig till ett a-lag i Elfsborg kändes tillräckligt tufft att börja med.

Anders Svensson är den bäste spelaren som Oscar Hiljemark spelat med och är också den stora förebilden.

– Jag menar: 115 landskamper och spel på högsta nivå både i Sverige och utomlands. Det är stort att kunna få tips av honom, säger Hiljemark.

Och Hiljemark har lärt sig en del av Svensson.

– Mycket sånt här att man ska vrida mycket på huvudet och se dig omkring på planen. Och saker som hur man värderar olika situationer, sånt som kommer med erfarenhet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com