Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Elfsborg om Jesper Karlsson: "Vi rear inte bort spelare"

Publicerad: 2020-08-10 16:20 Allsvenskan


Jesper Karlsson gör succé i IF Elfsborg. Nu uttalar sig klubbchefen Stefan Andreasson om situationen.

Förra månaden medgav IF Elfsborg att det finns gott om intresse för anfallaren Jesper Karlsson.

22-åringen har inlett den här säsongen lika fint som han avslutade den förra.

Karlsson har redan gjort sju mål och tre assist i Allsvenskan den här säsongen.

I en intervju med Fotbolldirekt.se betonar klubbchefen Stefan Andreasson att det ännu inte finns något konkret bud på Karlsson.

– I nuläget är vi inte i någon konkret diskussion med någon klubb. Sen pratas det och skrivs mycket och det får man leva med. När det kommer något konkret så kommer vi att ha ett samtal med spelaren om det är rätt läge att lämna. Precis som vi alltid har hanterat det, säger han till sajten.

Elfsborg har inga planer på att släppa Karlsson, vars kontrakt sträcker sig över 2021, till ett reapris på grund av pandemin.

– Vi är mitt i en pandemi och hur det påverkar får vi se. I Sverige har det påverkat klubbarna direkt eller indirekt på olika sätt. Fönstret är öppet till oktober i många fall och storklubbarna gör miljardaffärer som vanligt. Någonstans kommer det påverka men frågan är hur mycket. Förhoppningvis kommer det inte påverka de bästa spelarna i Elfsborg och allsvenskan så mycket. Det är viktigt att det finns ett värde. Det är inte så att vi rear bort spelare. Sen finns det ett marknadsvärde och det beror lite på vilken klubb som kommer och vilken ekonomi de har, säger Andreasson till Fotbolldirekt.se.

– Han har ett år kvar här och vi har en bra dialog om förlängning eller om han ska gå. Vi känner oss trygga i det och vill inte ödsla tid och kraft i att spekulera för mycket om vad som kan hända. Sen kommer det en landslagsuttagning snart och det vore ju trevligt om han kom med där för det ökar ju värdet, fortsätter han.

Karlsson var högaktuell för flera MLS-klubbar i vintras, men valde då själv att tacka nej till en flytt.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com