Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Zidane, Pochettino eller Inzaghi kan ta över Juventus

Publicerad: 2020-08-08 11:16 Italien


Juventus kan sparka Maurizio Sarri och tittar på tränare som Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino och Simone Inzaghi, enligt uppgifter.

Det blev respass i går. Lyon slog ut Juventus i Champions Leagues åttondelsfinal.

Juventus förlorade dessutom italienska supercupen mot Lazio och Coppa Italia-finalen mot Napoli.

Att Maurizio Sarri förde Juventus till nionde raka ligatiteln ser inte ut att räcka för att behålla jobbet.

Flera stora italienska tidningar skriver att Juve väntas sparka Sarri de kommande dagarna.

– Jag tror inte att direktörer i en toppklubb kommer att fatta ett beslut baserat på en match. De kommer att utvärdera hela säsongen. Jag tycker att denna typ av fråga är stötande, men inte mot mig, den är stötande gentemot direktörerna, säger Sarri till Sky Sport Italia.

– Jag har ett kontrakt, jag respekterar det och förväntar mig ingenting, fortsätter tränaren.

Juventus president Andrea Agnelli vill inte ge några garantier i tränarfrågan.

– En fullständig analys av en säsong måste göras med alla i staben. Vi måste utvärdera hur vi kan återupptäcka den entusiasm vi behöver för att börja nästa säsong med hunger för att spela och vinna på alla arenor, säger han till Sky Sport Italia och fortsätter:

– Det är en 360-gradersanalys. Jag hör hela tiden att vi har den äldsta truppen i Europa, så det är något som vi behöver titta på. Det har varit en mycket svår säsong med många förändringar i staben, så detta är dynamik och sätt att förstå varandra som behöver skapas. När du gör så många förändringar är du medveten om att vissa svårigheter kan uppstå. Trots allt det vann vi vår nionde raka Serie A-titel.

Enligt italienska medier drömmer Juventus om att anlita Real Madrids tränare Zinedine Zidane, men även Mauricio Pochettino och Lazios tränare Simone Inzaghi är på deras radar.

Real Madrid, som också vann ligan, är också ute ur Champions League. Manchester City blev för starka i går. Zidane tonar dock ner en flytt.

– Nå, jag är här, jag är Madrids tränare till dess att något ovanligt händer. Jag är här, självklart, säger Zidane enligt Goal.com.

– Man måste inte tänka något. Jag är Madrids tränare och det är det. Det finns inga fler frågor att ställa i det avseendet, fortsätter han.

Sportitalia uppger att Juventus redan tagit kontakt med Mauricio Pochettino, som varit utan klubb sedan han fick sparken från Tottenham.

De menar att argentinaren just nu är favorit att ersätta Sarri.

Sky Sport Italia och Gazzetta dello Sport menar dock att Juve föredrar Simone Inzaghi.

David Lind
david@fotbolltransfers.com