Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Milosevic talar ut om sin flytt - och varför det inte blev AIK

Publicerad: 2020-08-07 18:38 Utlandsproffs


Det blev ingen comeback i AIK för Alexander Milosevic. Nu förklarar mittbacken varför det blev danska Vejle BK.

Alexander Milosevic blev klubblös förra hösten efter att ha brutit med Nottingham Forest.

28-åringen var länge aktuell för en återkomst i AIK, men då bröt pandemin ut.

I en intervju med SportExpressen berättar Milosevic om den misslyckade övergången till Solnaklubben.

– Jag tror dels på grund av coronasituationen. Innan pandemin bröt ut var vi väldigt nära varandra men utan att säga för mycket, för det hade varit fel av mig att säga vad som kunde blivit bättre eller vad som var bra. Just nu i den här situationen, jag som AIK-supporter och spelare, det hade varit dumt av mig att dra upp sådana saker. Det AIK behöver är lugn och ro. Min pappa gick ut i en intervju och sa att han inte hade pratat med AIK på fyra månader. Men jag har hållit kontakten själv med Henrik Jurelius, säger han till tidningen.

– Min kontakt med Jurelius var bra sedan innan men den har blivit ännu bättre sedan han blev sportchef. Jurelius är en otrolig människa och han är ny i sportchefsrollen men jag tror att han kan göra det jävligt bra i AIK. När det inte går bra i en klubb som AIK så jagas det alltid efter syndabockar men jag tror att Jurelius är helt fel person att få den hatten på sig, fortsätter mittbacken.

Istället blev det en flytt till Vejle BK, som är nykomling i danska högstaligan inför nästa säsong.

– Det har inte varit den bästa situationen för klubbar och spelare men jag har haft erbjudanden som jag inte varit intresserade av. Till slut kom Vejle fram med ett förslag och en plan som inte bara är kortsiktig, utan en för framtiden, som kändes bra för mig och talande. Det var därför det blev Vejle. En grej till är att min sista riktiga match var för ett år sedan ungefär, man hoppar inte bara in mitt in i en säsong och börjar spela matcher, utan jag behöver tid att komma in i det, säger han till SportExpressen.

– Då var det en bra tajmning att gå till danska ligan för då får jag en försäsong och en del träningsmatcher. Vejle har en vision och en plan för mig. När det gäller AIK. När jag väl kommer tillbaka till AIK vill jag stanna där och spela karriären ut. Jag känner fortfarande att jag har tid, jag är 28 år gammal som mittback, jag har tid på mig att vara utomlands och tiden i England gav mig mersmak, fortsätter Milosevic.

28-åringen signerade ett tvåårskontrakt med den danska klubben.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com