Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Djurgårdens sportchef uttalar sig om Mrabti och Eriksson

Publicerad: 2020-08-07 14:33 Allsvenskan


Kerim Mrabti och Magnus Eriksson är aktuella för Djurgårdens IF. Nu uttalar sig sportchefen Bosse Andersson.

Kerim Mrabti, 26, är fortsatt klubblös efter att ha lämnat Birmingham, men har ett kontraktsförslag från Djurgårdens IF att ta ställning till.

Till Fotbollskanalen säger sportchefen Bosse Andersson att Mrabti i första hand söker en ny klubb utomlands.

– Vi har en positiv dialog, samtidigt så får man se vad som händer. Man får ha respekt för att han varit utomlands i ett och ett halvt år och han vill fortsätta vara det. Sedan är det ett speciellt år med tanke på corona och förutsättningarna i Europa. Det öppnar upp för oss.

Ett annat namn som diskuteras flitigt är San Jose Earthquakes mittfältare Magnus Eriksson, 30.

– Det är väldigt speciellt i hela världen när det gäller corona och i synnerhet i USA. De har ju spelat en turnering i Orlando där det är final i helgen. Sedan ryktas det om att man ska spela ytterligare någon typ av turnering som var en nyhet för oss och för Magnus. Sedan är inte det hugget i sedan. Han har kontrakt med San Jose över det här året och blir det matcher är det klart att de vill ha sin lagkapten. Vi får se, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Samtidigt sitter spelare som Fredrik Ulvestad, Kevin Walker och Jonathan Ring på utgående kontrakt.

– Vi vet om hans (Ulvestads) ambition, precis som med Magnus så har han ett kontrakt som är över säsongen och det är det som vi har räknat med. Oavsett om han får prata med vilka klubbar han vill så innebär inte det att han går. Och vi har inget behov av att sälja spelare. De rörelserna vill man undvika.

– Sedan är det Kevin och Ring som spelade från start senast. Det är spelare som varit här väldigt länge och bidragit och det ska man värdera med respekt. Jag tycker att de har hanterat det väldigt bra, annars hade man pratat tidigare givetvis. Vi har valt att inte göra det. Det innebär att de också ska känna ett lugn över att man inte bara värvar spelare heller.

David Lind
david@fotbolltransfers.com