Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurdjic om Hammarby: "En klubb jag aldrig kommer kunna tacka nej till"

Publicerad: 2020-08-06 15:53 Allsvenskan


Nikola Djurdjic berättar om Kina, en potentiell återkomst i Hammarby IF och förväntningarna på de tidigare lagkamraterna.

I januari lämnade Nikola Djurdjic, 34, Hammarby IF för spel i kinesiska Chengdu Better City FC.

I en intervju med SportExpressen berättar den serbiske anfallaren att man fortfarande väntar på att den kinesiska andraligan ska sparka igång.

– Vi väntar fortfarande på klartecken. Situationen i Kina är stabil men myndigheterna är så pass försiktiga nu och vill verkligen inte riskera något. Vi kommer förmodligen att sitta i karantän hela fotbollssäsongen och man får försöka se det från den positiva sidan, säger Djurdjic.

34-åringen öppnar för att en dag återvända till Bajen.

– Jag har alltid varit professionell och nu tillhör jag Chengdu Better City och ger mitt allt för klubben. Det här är ett stort äventyr för mig men Hammarby är en klubb som jag aldrig kommer kunna tacka nej till, den saken är klar. Jag har fortfarande mycket bensin kvar i mig och jag ser mig själv spela fotboll åtminstone i fyra-fem år till. Kroppen känns väldigt fräsch och jag har tack och lov inte haft allvarliga skador senaste åren. Hammarby kommer därför alltid vara ett alternativ

Inför säsongen var Hammarby favorittippat, men efter 13 omgångar parkerar man på en åttonde plats. Långt ifrån vad Djurdjic hade förväntat sig.

– Samtidigt... jag hade förväntat mig betydligt mer från vissa spelare som jag trodde var redo att axla ansvaret att leda laget - men så har fallet inte varit tyvärr. De måste höja sig och hitta nivån från i fjol för allsvenskan är en klurig liga. Det finns inga lätta matcher. Förra säsongen hade vi ett stort flyt i spelet och resultaten gick vår väg, men det är svårt att bibehålla samma höga nivå över tid. Jag förväntar mig att tränarna och spelarna hittar tillbaka till fjolårets form för supportrarna förtjänar ett SM-guld.

David Lind
david@fotbolltransfers.com