Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Ken Ring: "Inom fem år är jag Skandinaviens största agent"

Publicerad: 2020-08-06 15:29 Övriga Sverige


Hiphop-legendaren Ken Ring tar klivet in i fotbollsvärlden. Nu siktar han på en karriär som agent.

Det är en intervju med Fotbollskanalen som hiphop-artisten Ken Ring berättar att han har startat en fotbollsagentur.

– Jag och en väldigt kunnig svensk fotbollsprofil har startat en agentbyrå och just nu utvecklar vi spelare från Kenya, då det är ett land som inte riktigt har utvecklats till fullo som fotbollsnation. I och med att det är en tidigare brittisk koloni finns fotbollen överallt. Det finns en plan på varje skola och när det spelas toppfotboll från Premier League står samhället still.

På en redan konkurrensutsatt marknad tror Ken Ring att han kan dra nytta av det faktum att han tidigare inte varit involverad i fotbollen.

– Jo, men branschen är ett gäng gamla misslyckade fotbollsmänniskor. Alla som åkte på en skada blev sportchefer, agenter eller tränare. Jag är inte en del av det gardet. Jag kommer från musiken som en frisk fläkt och har mycket att vinna på att jag inte är den där fotbollskillen som är psykopat. Jag vill testa nya grejer, säger han till Fotbollskanalen.

Och 41-åringen har stortartade planer.

– Den här byrån kommer bli stor. Inom fem år kommer jag utan tvekan vara Skandinaviens största fotbollsagent. För att ta ett exempel har jag en herrspelare som är den största anfallstalangen Kenya har haft på över 20 år. Han kan bli lika stor som Patrick Vieira.

David Lind
david@fotbolltransfers.com