Foto: Bildbyrån

Anelka om tiden i Real Madrid: "En mardröm"

Publicerad: 2020-08-06 15:03 Spanien


Tiden i Real Madrid blev ett misslyckande. 21 år senare öppnar Nicolas Anelka upp om sejouren i Spanien.

Nicolas Anelka, 41, hade en lång och framgångsrik karriär med spel i klubbar som Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Chelsea och Juventus.

Totalt blev det 13 klubbadresser för den före detta franske landslagsanfallaren.

Nu berättar Anelka om flytten som tog honom från Arsenal till Real Madrid 1999.

– Efter min presskonferens gick jag till omklädningsrummet. Jag kom dit först och valde en plats, men en efter en sa spelarna: "Det här är min plats." Det här måste ha hänt 20 gånger. Jag tänkte bara: "Vad gör jag här? Det här kommer att bli fruktansvärt." Men det som hände den dagen var bara början på en mardröm, säger Anelka i sin nya Netflix-dokumentär.

– Det var för mycket press. Jag var i tidningarna varje dag och kunde inte ha ett privatliv. Du är 20 år gammal men kan inte gå på gatan. Allt du gör skrivs om, allt du köper står i tidningarna dagen därpå. Jag kunde inte göra något.

Anelka medger att han var för ung för att hantera pressen i Real Madrid.

– Jag hjälpte Real Madrid vinna deras åttonde Champions League-titel, något jag är stolt över. Men sanningen är att jag gjorde väldigt lite. Jag kunde ha gjort mer men fick inte chansen. När jag tittar tillbaka, om du vill spela för Real Madrid måste du göra uppoffringar, men jag var för ung för att förstå det. Det var saker som jag inte borde gjort eller sagt. Flytten kom väldigt tidigt i min karriär, för tidigt.

David Lind
david@fotbolltransfers.com