Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarby om Billborn: "Sitter säkert"

Publicerad: 2020-08-05 23:53 Allsvenskan


Hammarby har haft en knackig inledning på säsongen. Men tränaren Stefan Billborn riskerar inte sparken.

Hammarby IF kryssade hemma mot Falkenbergs FF på onsdagen. De har elva poäng upp till serieledande Malmö FF.

Sportchefen Jesper Jansson hymlar inte om att han hade räknat med fler poäng vid det här laget.

– Starten är en missräkning, om vi ens kan kalla det start. Vad är det nu? Omgång 13? Jag ska erkänna att vi famlar lite i mörkret och har gjort det under en längre tid. Dels tror jag att vi försöker hitta tillbaka där vi var förra året. Vi har insett att vi måste blicka framåt, vi försöker hitta nycklar men vi famlar lite, det är vi fullt medvetna om, säger han till Fotbollskanalen.

Jansson kommenterar förtroendet för tränaren Stefan Billborn.

– Vi har hela tiden, sedan jag kom in, sagt att vi är klubbstyrda. Vi vill bygga ett lag på planen och ett lag utanför planen, vi tittar hela tiden på att lösa saker och ting tillsammans. Nya spelare och frågor om tränaren är väl de snabbaste lösningarna när det går lite tungt - men i Hammarby är vi inne i ett långsiktigt projekt som hackar lite nu. Vi försöker lösa saker och ting som ett team. Det är ett långsiktigt projekt. Och så ska vi jobba framåt, säger han till Fotbollskanalen.

Sportchefen menar att Billborn sitter säkert.

– Ja det gör han. Vi jobbar dagligen för att hittar nycklar för att lösa detta. Fotbollen är ofta jävligt personfixerad, man letar syndabockar. Man ska snabbt byta ut tränare, spelare och sportchefer. Vi försöker ta beslut och jobba tillsammans, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com