Foto: Miguel Vidal/Bildbyrån

Braida: "Inte helt uteslutet att Messi går till Inter"

Publicerad: 2020-08-05 18:04 Spanien


Ariedo Braida, tidigare direktör i Milan och Barcelona, uttalar sig om Lionel Messis framtid.

Lionel Messi, 33, sitter på ett kontrakt som löper ut 2021. Superstjärnan har under säsongen kritiserat Barcelona flera gånger.

Argentinaren vill se en rejäl satsning och enligt tidigare uppgifter har han hotat med att lämna som bosman nästa år.

Inter har tidigare tonat ner rykten om att de jagar Messi. Men Gazzetta dello Sport uppgav nyligen att Serie A-klubben förbereder ett megabud till 33-åringen till nästa år.

Ariedo Braida, tidigare direktör i Milan och Barcelona, tror att Messi blir kvar i Katalonien, men betonar att att en flytt till Inter inte är helt omöjlig.

– Med tanke på hur jag känner Messi är det osannolikt att han kommer att lämna Barcelona eftersom han är som en kung där, älskad av hela staden. Jag skulle inte utesluta det helt, för allt är möjligt i fotboll, säger han till Radio Kiss Kiss och fortsätter:

– Han är en magisk spelare, för han kan skapa något från ingenstans när som helst. En som honom föds en gång vart 30:e år. Messi är den typen av spelare som Diego Maradona, som får dig att bli kär i fotboll. Jag försökte hämta Maradona till Milan, och jag tror att Diego skulle ha känt att vi hade varit det perfekta laget för honom.

David Lind
david@fotbolltransfers.com