Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Kebba Ceesay frustrerad: "Jag köpte inte alls den förklaringen"

Publicerad: 2020-08-05 17:17 Allsvenskan


IK Sirius rutinerade mittback Kebba Ceesay är inte alls nöjd med sin situation och riktar kritik mot tränaren Henrik Rydström.

Kebba Ceesay, 32, är inne på sin andra säsong i IK Sirius. I fjol spelade han 26 allsvenska matcher.

Den här säsongen har det enbart blivit fem matcher, varav tre från start. I en intervju med SportExpressen uttrycker Ceesay sin frustration.

– Hela situationen känns väldigt oklar. Jag inledde de första matcherna på bänken, vilket jag tyckte var konstigt men jag var cool ändå. Sedan spelade jag mot Falkenberg, Örebro och Hammarby - som var min bästa match. Jag kände mig i form och vi skulle möta AIK. Då fick jag höra att jag behövde vila... Jag är ingen junior, jag har spelat matcher på hög nivå länge. Det är inte så att jag behöver vilas. Jag köpte inte alls den förklaringen, den höll inte, säger han till tidningen.

32-åringen är tydlig med att det inte finns någon vidare dialog med tränaren Henrik Rydström.

– Dialog? Den enda dialogen vi har är att vi säger hej till varandra. Förklaringen han gav mig mot AIK var väldigt billig och jag har ju rätt i min åsikt. Ärligt, jag säger väl till om jag är trött och inte orkar spela? Det är inte någon jävla social verksamhet som vi håller på med. Den som är i bäst form ska spela. Jag ska spela i den här startelvan alla dagar i veckan - och det säger jag på ett ödmjukt sätt. Jag har gjort det så bra under så lång tid att jag tycker jag ska spela. Bänken är inget jag tänker på, i mitt huvud ska jag spela, säger Ceesay till SportExpressen.

Ceesay har kontrakt även över nästa säsong. Men någon flytt verkar inte aktuell just nu.

– Nej, jag trivs väldigt bra i Uppsala, i klubben, med lagkamraterna och fansen. Jag vill veta vad Sirius tänker innan jag börjar fundera i de banorna. Än så länge har vi inte satt oss ner och pratat, men de vet ju var jag finns någonstans, säger han till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com