Foto: Peder Ek/Bildbyrån

Officiellt: Moses Makasi klar för IK Brage

Publicerad: 2020-08-05 16:12 Superettan

Moses Makasi har skrivit på för IK Brage. Han kommer närmast från holländska andraligan.

IK Brage meddelar på sin officiella hemsida att Moses Makasi, 24, är klar för klubben.

Engelsmannen ansluter från FC Eindhoven i holländska andraligan. 

– Det känns bra att ha signat för en klubb som Brage. Jag vill börja med att tacka tränarna och alla i klubben som fått mig att känna mig välkommen direkt från start. Jag längtar efter att få spela matcher igen och hjälpa laget att slåss om topplaceringarna, säger Makasi till hemsidan.

24-åringen har ett förflutet i West Ham, där han tidigare varit lagkapten i U23-laget. Nu blir det Superettan och Brage för Makasi.

– Jag gillar att utmana mig själv och uppleva olika kulturer och spelsätt för att utveckla mig själv och mitt sätt att spela fotboll. Borlänge är en väldigt liten stad jämfört med där jag varit tidigare, men staden och Brage känns väldigt familjär och jag är här för att försöka hjälpa klubben att ta ytterligare steg framåt, säger han.

– Mina första intryck av klubben och staden är verkligen positiva där alla är vänliga och hjälpsamma. Sen är det såklart spännande att laget har startat säsongen bra och förhoppningen är att vi ska kunna hålla i formen och bara bli bättre, fortsätter nyförvärvet.

Makasi är i grunden mittfältaren, men Brage har tänkt använda honom som försvarare.

– Jag är en spelare som kan spela både vänsterback och centralt på mittfältet. Jag älskar att attackera och gå offensivt, och självklart bidra med mål och assist om jag får den möjligheten. Min målsättning med IK Brage är att jag ska ge mitt bästa varje match och hjälpa laget och klubben till att slåss för en uppflyttning till Allsvenskan, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com