Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborgs sportchef om transferplanerna

Publicerad: 2020-08-05 10:54 Allsvenskan


IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson medger att han behöver sälja spelare under säsongen.

Just nu är anfallaren Christian Kouakou enda nyförvärvet i sommar. Sportchefen Kennet Andersson hymlar inte om att IFK Göteborg gärna förstärker mer, men just tillåter inte ekonomin det.

– En sportchef ska väl alltid ha en förmåga och vilja att bygga mer. Sen i andra änden har vi föreningen och den strategin som vi har och som jag måste respektera. Men tittar du nu har vi Christian som snart är i spel och ”Alex” (Alexander Farnerud) som precis är tillbaka där uppe på topp. Självklart saknas en Robin Söder med 14 mål, det är ingen tvekan om saken, men det är en balansgång att gå för mig och Pontus (Farnerud, assisterande sportchef) i hur vi balanserar truppen sett till ekonomin framför allt. Vi har dessutom bara en utpräglad vänsterfotad vänsterback, så där har du ett par positioner. Men frågar du mig just i dag blir det inga fler nyförvärv, sen är det alltid en dynamik och mycket beror på vad som händer här under transferfönstret, säger han till GT.

Just en vänsterback är högt upp på önskelistan.

– Vi tittar hela tiden på alla positioner, men gällande just vänsterbacken tittar vi nog lite mer aktivt än att bara vänta. Vi måste vara beredda, vi kan komma i en situation där vi når ett läge där dynamiken säger att ”nu går vi för det”. Men just nu gör vi inte det, säger Andersson till GT.

IFK Göteborg kan samtidigt sälja nyckelspelare under året.

– Det är ingen hemlighet att det finns krav på oss att vi ska sälja. Så är det, säger sportchefen till GT.

Alhassan Yusuf är en av spelarna som starkt kopplats ihop med utländska klubbar. Kennet Andersson räknar med att det finns intresse för flera spelare.

– Ja, jag tror att det finns det i vart fall. Sen vet man aldrig riktigt förrän man är där. Det känns som att det finns mycket intresse och där tror jag en cuptitel kan vara viktig men också att vi vinner matcher i allsvenskan. Vinner man matcher blir man mer attraktiv och där har vi återigen den svåra dynamiken med den långsiktiga planen och ekonomin i nutid, säger han till GT.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com